Lekkage keuken

Een lekkage in je keuken? Dat is erg vervelend. Je keuken is namelijk de plek in huis waar je dagelijks het eten bereidt. Hier wil je uiteraard geen wateroverlast hebben. Je moet nu snel handelen, vóórdat de lekkage grote schade veroorzaakt. Denk maar aan waterschade aan je kookeiland, je vloer en het stucwerk. Bel daarom snel de lokale loodgieter en je keukenlekkage is snel verholpen.

085 - 580 1686

99% beveelt ons aan

lekkage-keuken
Lekkage keuken

Wat moet je doen bij een lekkage?

Zodra je merkt dat het ergens in je keukenblok lekt, zijn er een paar dingen die je altijd moét doen. Niet alleen voor jezelf om de overlast te beperken, maar ook verzekeringstechnisch:

  1. Beperk de schade, draai de hoofdkraan dicht en leg handdoeken neer.
  2. Maak duidelijke foto’s van de schade en het lek in je keuken.
  3. Bel je verzekeraar en meld de schade.
  4. Schakel jouw lokale loodgieter in om het probleem op te lossen.

Hoe ontstaat een keuken lek?

In je keuken komen veel verschillende leidingen samen, zoals de afvoerleiding en aansluitingen van apparatuur. Al deze onderdelen kunnen na verloop van tijd slijten, corroderen of verstoppen. Ze gaan lekken en veroorzaken schade. Ook een lekkende sifon zorgt vaak voor schade in je keuken. Giet bij een verstopping geen chemische ontstoppers in de gootsteen. De kans dat ze de verstopping opheffen is niet groot en de bijtende stof beschadigt de afvoerbuizen, hetgeen tot lekkages leidt.

Let op! Wanneer je dagelijks vette pannen afspoelt of in de vaatwasser zet. Al dit vet hoopt zich namelijk op in je afvoer. Na verloop van tijd krijg je hierdoor een verstopping, met vaak een lekkage tot gevolg.

Waar zit de lekkage in je keukenblok?

Water zoekt altijd de weg van de minste weerstand. Dit betekent dat de oorzaak vaak heel ergens anders zit, dan waar het vochtig is. Het is dan niet altijd even makkelijk de precieze plek van je lek te vinden. We onderscheiden dan ook twee situaties:

1. Je ziet het lek met het blote oog

Soms zie je in het gootsteenkastje waar het lekt. Bijvoorbeeld bij een kraanaansluiting, bij het sifon of bij een koppeling van de waterleiding of afvoer buis. Dan is de oorzaak van je lekkage meteen duidelijk. Schakel in zo'n geval een loodgieter in. Deze herstelt de lekkage vlot en zeker.  

2. Je ziet niet waar het precies lekt

Je ziet de waterschade, maar je hebt geen idee waar het water vandaan komt. Schakel in zo’n geval een lekdetectie specialist in. Door middel van een lekdetectie onderzoek met geavanceerde apparatuur vindt hij het probleem snel en nauwkeurig. Hierbij hij niet hoeft te hakken of breken. Het lekdetectiebedrijf stelt een lekdetectie rapport op waarin heel exact staat aangegeven waar het lek zit. De loodgieter kan vervolgens heel gericht te werk gaan bij het verhelpen van de lekkage.

Lekkage keuken laten repareren

Wanneer de lekdetectie specialist de oorzaak van je keuken lekkage heeft gevonden, maakt hij een rapport op. Daarin staat heel precies aangegeven waar het lek zich bevindt, vaak met situatieschets. Hij raadt je een loodgieter aan die het lek voor je kan maken. Een lekdetectie specialist mag het lek zelf namelijk niet repareren. 

Let op! Last van een verstopte afvoer en lekt het daarom achterin je keukenkastje? Gebruik dan nooit chemische ontstoppingsmiddelen! Deze werken niet zoals je verwacht en richten vaak nog meer schade aan.

 

Wat is onze werkwijze?

Heb je een lekkage probleem?

Bel of vul het aanvraagformulier in en kom in contact met jouw lekkage specialist.

Maak een afspraak met de lekkage specialist

Hij zoekt en vindt je lekkage, bespreekt zijn plan van aanpak en gaat aan de slag.

Je lekkage in huis is snel verholpen

De specialist geeft garantie en op de koop toe passend advies.

Snel van je lekkage af?

24/7 bereikbaar bij spoed
Lokale erkende specialisten
Vaak vergoed door verzekering
Gedegen lekkageinspecties
Zonder hak- en breekwerk
Particulier en zakelijk
085 - 580 1686

Wat kost een lekkage repareren?

Een lekkage vinden en oplossen lukt meestal alleen maar met de hulp van een professionele specialist. Wat dit voor jou precies kost is lastig te zeggen. De prijs hangt namelijk af van een aantal punten:

  • Hoe ernstig is de lekkage in je keuken?
  • is er lekdetectie nodig om de lekkage op te sporen?
  • Welke methode is nodig om het lek te vinden?
  • Welke middelen zijn nodig om het probleem op te lossen?
  • Hoeveel tijd is de vakman kwijt aan reparatie?
  • Wat is het uurtarief van jouw lokale loodgieter?

Om antwoord te krijgen op al deze vragen, onderzoekt de lekkage specialist altijd eerst het probleem. Daarna biedt hij een behandeling aan en weet jij precies hoeveel reparatie kost.

Tip! Wil je meer weten over de kosten meteen een afspraak maken met een lokale specialist? Bel of vul het aanvraagformulier in. De loodgieter bij jou in de buurt staat voor je klaar.

085 - 580 1686

Wat dekt je verzekering bij lekkage?

Gevolgschade van een keuken lekkage valt meestal gewoon onder de dekking van je verzekering. Behalve wanneer de lekkage is ontstaan door eigen toedoen of door achterstallig onderhoud. Was de lekkage dus te voorkomen, dan vergoedt je verzekering vaak niets of niet alles. Daarnaast vallen herstelkosten aan bijvoorbeeld je gestucte muur of houten vloer ook niet altijd onder je dekking. Lekdetectie valt wél altijd binnen de dekking van je verzekering, reparatie van het lek niet.

Tip! Merk je een lekkage in je kookeiland op en heb je bijvoorbeeld waterschade aan je keukenkastje? Neem dan ook meteen contact op met je verzekeraar. Hij vertelt je precies wat je moet doen, hoe ze met je claim omgaan en wat je wel of niet krijgt vergoed.

5 tips om lekkages te voorkomen

Voorkomen is beter dan genezen, dat geldt natuurlijk ook voor lekkages. Wees daarom zuinig op je keuken. Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om lekkages in de toekomst zoveel mogelijk te voorkomen: 

  1. Spoel je afvoer regelmatig door met soda en kokend water. Dit lost namelijk vetresten op. Laat de wasbak vollopen met heet water en los hier een brok soda in op. Haal vervolgens de stop uit de wasbak en het soda water reinigt je afvoer.  
  2. Maak vette pannen eerst schoon met keukenpapier, voordat je ze schoonspoelt. Hierdoor belandt er een stuk minder vet in je afvoer. 
  3. Maak minimaal een keer per jaar de sifon schoon. Draai deze voorzichtig los en spoel hem schoon. Kijk dan direct ook of het rubbertje geen scheuren vertoont. 
  4. Controleer af en toe je keukenkastjes. Zie je toevallig ergens water of vocht? Een keuken lekkage in een vroeg stadium ontdekken, verkleint de schade. 
  5. Probeer nooit zelf een lekkage in je keuken te herstellen, maar bel een gespecialiseerde vakman. Hij weet precies wat te doen en hij doet dit snel en efficiënt.
tips-lekkage-voorkomen
Schade beperken

Dit zeggen onze klanten

99% beveelt ons aan

9
12  beoordelingen
Professional illustratie

Offerte en afspraak regelen

Privacy

Je geeft ons toestemming om de door jou ingevulde velden op te slaan, zodat de lokale vakman contact met je op kan nemen. Wij respecteren jouw privacy en zullen deze gegevens nooit met anderen delen.

Zoek je lokale lekdetectiebedrijf
Vul je plaats of postcode in en vind je lokale specialist